Sport 82 - X'tra

1-2

Verslag

Vandaag een thuismatch tegen mannen uit Oostmalle , den X`tra . Voor Sport heel wat minder aanwezigen dan vorige week. Ken kwam normaal maar die hebben we niet gezien of hij was heel goed verstopt. 13 spelers stonden dan op het wedstrijdblad. We begonnen eraan met Mathias in doel. Achteraan Frank , Arne , Fabrice en Glenn. Op het middenveld Berten , Wimmeke , Michael en Oliver. Vooraan Ricardo en Robbe. Op de bank hadden we dan nog Zias en Mats. Vanaf de eerste minuut nam Sport de wedstrijd in handen. Na een paar minuten al een goede mogelijkheid om de score te openen. Ricardo trapte hard naar doel, de keeper loste zodat Robbe in de rebound opnieuw naar doel trapte. De bal week af op een verdediger zodat de bal juist naast de verkeerde kant van de paal vloog. De 2de kans van de match was ook voor Sport maar nu werd het leer nog op het laatste momentje afgeblokt. Bij de volgende kans na ongeveer een dik kwartier spelen was het dan toch raak. Ricardo trapte naar doel, de bal veranderde lichtjes van richting en verdween in doel 1-0. Op dat moment verdient. Een paar minuten later moesten we onze 1ste wissel al gebruiken. Wimmeke met last in de lies werd vervangen door Mats. De bezoekers kwamen naarmate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd. Ze kregen een paar grote kansen maar ofwel redde Mathias de meubelen ofwel trapte ze over of naast het doel. We gingen rusten met 1-0 op het bord. Tijdens de rust bleef Michael in de kleedkamer en werd vervangen door Zias. Opnieuw begon Sport sterk aan de 2de helft. Robbe die vandaag achter Ricardo speelde zette Ricardo alleen voor doel met een vrije trap. Ricardo trapte spijtig genoeg de bal van dichtbij in 1 tijd over doel. Even later ging Ricardo door op rechts , kwam alleen schuin voor doel en trapte zelf de bal naast. Hier had hij beter het leer afgelegd naar de vrijstaande Robbe die in een vele betere positie stond. We kennen allemaal het gekende spreekwoord het deksel op de neus. En even later was het zover. Een schot van aan de rand van de 16 meter werd door Glenn van richting verandert zodat Mathias kansloos was en 1-1. Beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd en er volgde verschillende goede kansen voor beide ploegen. Het waren de bezoekers die scoorde met een gekregen strafschop. Een speler van de bezoekers ging de grote backlijn in , kon niet echt meer aan de bal en stak zelf zijn been achter het been van Arne die gewoon bleef staan. De spits liet zich theatraal vallen en de scheidsrechter floot een onterechte strafschop.  Deze werd feilloos omgezet zodat Sport op achtervolgen was aangewezen. We hadden nog een dik kwartier tijd om de scheve situatie recht te zetten.  Arne kreeg even later een knie in de rug maar kon gelukkig verder na verzorging. Ook Oliver wou naar de kant maar onze 2 wissels waren al even opgebruikt. Onze 3de wissel zat blijkbaar in de tattooshop :).  Dan een 10 min voor tijd een  afvallende bal die door  Mats aan de rand van de 16 meter ineens op de slof werd genomen.  Hij hield de bal goed laag maar de bezoekende doelman had een prachtige redding in huis. Aan de overzijde deed Mathias hetzelfde door een knap schot met een zweefsprong uit zijn doel te houden. In de laatste minuten van de wedstrijd zette we alles op alles om de gelijkmaker alsnog te netten. We kregen nog verschillende hoekschoppen en kleine kansen maar telkens werd de bal afgeblokt of zat er link of rechts wel een been tussen. Mathias redde ook nog eens knap een poging van de bezoekers zodat we nog altijd in de wedstrijd bleven. Bij de laatste hoekschop voor Sport ging zelfs Mathias mee naar voor maar de bezoekers waren al een tijdje met veel volk achteraan aan het spelen zodanig we er niet meer door geraakte. Na 2 onterechte nederlagen ( wat dat zeker allebei minstens gelijk had moeten zijn gezien de wedstrijd ) moeten we volgende week terug aanknopen met een overwinning willen we bovenaan blijven meedraaien. Eindstand : 1-2.