Sport 82 - Withofke

0-1

Verslag

Vandaag begonnen we dan eindelijk aan het nieuwe seizoen. Donderdagavond hadden we pas vergadering gehad en wisten we ook pas tegen wie we moesten aantreden. In de loop van de week was de kalender al 3x verandert. Het werd het Withofke uit Minderhout die als nieuwe ploeg ineens in eerste moest starten. Daar hadden we al een vriendenmatch tegen gespeeld in de voorbereiding en wisten we waar we aan toe waren. Toen werd het 0-6 maar was het wel Rijkevorsel kermis wat toch ook wel een verzwakking leek voor de wedstrijd =D.

Nu was het competitie en moesten we er staan. Voor Sport vandaag toch wel wat afwezigen. Fabrice had andere verplichtingen, Glenn trouwde vandaag ( dus wel een goei excuus ), Tom Lauryssen was gekwetst en Berten Govers was op verlof. Dus onder een hete zon begonnen we eraan met Wimmeke in doel, achteraan Arne , Berten Jochems , Mats en Zias. Op het middenveld Cedric , Ward, Seppe , Michael en Robbe. Vooraan Ken. Op de reservebank Ricardo die overslapen was en iets later kwam en Daan die 2de helft kwam en pas papa was geworden. Na 2min moest Zias al vervangen worden met een kwetsuur. Ricardo was zich nog aan het omkleden zodat we na 6min toch konden vervangen. De bezoekers hadden in de beginfase het meeste balbezit en puurde daar ook een paar kansen uit. Wimmeke stond sterk te keepen en bracht 2x knap redding. Sport die hard werkte voor elkaar kreeg toch ook 1 grote kans de 1ste helft. Ricardo kwam helemaal alleen voor de doelman maar hij probeerde de bal te stiften wat helemaal mislukte en weg was de kans. De bezoekers dreigde nog een paar keer maar een sterke verdediging en sterke keeper hielden de 0 op het bord. Dus rusten gingen we doen met 0-0 op het bord. Voor de 2de helft kwam Daan in de ploeg i.p.v. Ken die wat ziekjes was en wilde vervangen worden. In de 2de helft lag het spel toch meer in evenwicht met nog een licht voordeel voor de bezoekers. Wimmeke had toch minder werk, ook omdat het Withofke hun kansen naast of over doel trapten. Toch nog een gevaarlijk standje voor het doel van Sport wanneer Berten een terugspeelbal veel te hard en te hoog trapte. Wimmeke kon nog net redding brengen maar kreeg hiervoor een gele kaart en een vrije trap tegen op een gevaarlijke plaats. Gelukkig werd deze door de mannen slecht getrapt.  Voor Sport trapte Ward een keer verdienstelijk naar doel maar zijn poging werd gered door de doelman. Sport bleef hard werken voor elkaar in deze extreme hitte. Een minuut voor tijd kregen de bezoekers nog een goede mogelijkheid maar ze trapten het leer voorlangs. Sport verdiende in blessuretijd nog een hoekschop ( ook volgens de tegenpartij ) maar de scheidsrechter wilde hier niet van weten en gaf een doeltrap. Deze werd ver naar voor getrapt , hun spits nam het leer aan en zette 2 verdedigers in de wind van Sport tegen de achterlijn. Hij ging de grote backlijn in en legde de bal netjes terug naar een medespeler die de bal hard tegen de touwen trapte en 0-1. Hier hadden we beter een klein foutje gemaakt maar ja, wij zijn een brave ploeg he =D.  Een hele zure voor Sport dat nog in de laatste seconden van de blessuretijd tegen een nederlaag aankeek. De teleurstelling was enorm maar toch een dikke pluim voor heel de ploeg die vandaag hard werkte. Eindstand : 0-1.