Sport 82 - Sporting Xtra

4-1

Verslag

Voor onze 2de wedstrijd van het nieuwe seizoen kwamen de mannen uit Westmalle op bezoek, den X’tra. Een beetje een zwart beestje voor Sport want vorig seizoen hadden we er nog 2x van verloren. Benieuwd wat het vandaag ging worden. 14 spelers kregen we op het wedstrijdblad waaronder Frank die zich wel zou omkleden als het nodig was. We begonnen eraan met opnieuw Wimmeke in doel. Achteraan Arne , Zias , Fabrice en Mats. Op het middenveld hadden we Johnny , Cerdric , Seppe en Robbe. Vooraan Ken en Ricardo.  Wannes , Daan en Frank kregen nog even rust. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de bezoekers precies nog niet gegeten hadden en vlogen naar elke bal. Je kreeg geen tijd om even te bekomen want telkens zat er wel een mannetje in de rug. Hoelang gingen de bezoekers dit vol houden ? Bij momenten was het TE gretig zodat er wel gekwetsten moesten vallen. We waren ongeveer 7min bezig wanneer de bezoekers ongevaarlijk naar doel trapte. Wimmeke loste echter de bal zodat in de herneming de spits van den X-tra bij de pinken was om de bal in doel te duwen 0-1. Daar moesten we even van bekomen maar we gingen toch op zoek naar de gelijkmaker. Op een vrije trap verlengde Robbe de bal met het hoofd , deze rolde tegen de paal en zo terug in de handen van de doelman. Pech voor Sport. Aan de overzijde trapte de bezoekers nog eens gevaarlijk naar doel maar nu redde Wim knap. Het spel ging goed over en weer maar de betere kansen waren toch voor Sport. Na 26min spelen moesten we Cedric naar de kant halen met een kwetsuur ( zie reden hierboven ). Daan kwam hem vervangen. Sport kreeg nog een paar kleine kansen in de eerste helft maar scoren lukte nog niet. 30 sec voor we gingen rusten kregen we een vrije trap vanop de rechterflank. Johnny trapte deze perfect tussen doelman en penaltypunt zodat Ken de bal in doel kon deviëren en 1-1. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Tijdens de rust hamerde we erop dat de bezoekers dit niet zouden vol houden en dat wij gewoon moesten blijven voetballen. Vanaf het fluitsignaal van de 2de helft werd Sport sterker en sterker en moesten de bezoekers achteruit. Sport liet de bal goed rond gaan en de mannen van den X-tra kregen het niet meer belopen. Lang duurde het dan ook niet wanneer we op voorsprong kwamen. Wimmeke met een verre uittrap richting Ricardo, deze zette zich goed door en tikte de bal naast de uitkomende doelman. Een speler van de bezoekers trapte de bal nog weg vanop ( of achter ) de doellijn maar Robbe was goed gevolgd zodat de bal via Robbe zeker over de lijn ging en de verdiende voorsprong stond op het bord 2-1. Sport ging niet op zijn lauweren rusten en ging op zoek naar de veilige 3-1. Ongeveer 10min na de 2de treffer volgde de 3de. Ken zette zich goed door, de bezoekende doelman kwam uit zijn doel en was te laat zodat hij Ken tegen de grond werkte,  dus een terechte strafschop tot gevolg. Johnny zette zich achter de bal en trapte het leer hard in de hoek en 3-1. Wannes kwam in de ploeg i.p.v. Ricardo die nog matchritme moet op doen. De bezoekers gaven het op en geraakte nog nauwelijks aan het doel van Sport. 1x waren ze nog gevaarlijk maar Wimmeke duwde de bal knap in hoekschop. Voor het overige gaf een sterk spelende verdediging van Sport nauwelijks iets weg. Aan de overzijde was het een ander verhaal. Sport voetbalde nu kans na kans bij elkaar. Er werden er verschillende de nek omgewrongen maar 1x was het nog wel raak. Daan zette op het middenveld 2 man in de wind en gaf dan de perfecte doorsteekpas naar zen broer Seppe. Deze ging alleen op doel af en werkte netjes af door de bal naast de doelman te stiften en 4-1. Na de wedstrijd meldde de scheidsrechter nog tegen Andre’ dat hij onder de indruk was van onze laatste man Arne. Toch leuk om te horen. Eindstand : 4-1 tot stand gebracht door een sterk spelend Sport 82. Doe zo verder zou ik zeggen.