Sport 82 - Royal

0-2

Verslag

Na afwachten of we mochten spelen of niet,  kwam vrijdagnamiddag de bevestiging dat de wedstrijd kon doorgaan. Het veld lag er drassig bij maar er kon gemakkelijk op gespeeld worden. Of dat na de 2de wedstrijd van de dag nog het geval was weet ik niet. Voor Sport vandaag toch een paar belangrijke afwezigen. Glenn voorbereiding op marathon, Ricardo naar Portugal voor een begrafenis en Arne gekwetst moesten verstek geven. We kregen alsnog 13 namen op het wedstrijdbad. In doel Mathias,  achteraan Zias, Cedric , Berten Jochems en Mats.  Op het middenveld begonnen we met Ward, Rick , Robbe, Jelle Hendrickx en Berten Govers  Vooraan Ken. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd hadden beide ploegen er zin in. De bezoekers waren met een heel delegatie en 16 man op het wedstrijdbad. De eerste kans van de match was voor de bezoekers die hun schot voorlangs zagen gaan. Daarna was er een mogelijkheid voor Sport maar de bezoekende doelman kon redding brengen.  Rick die keihard werkte op het middenveld recupureerde heel veel ballen. De wedstrijd bleef heel aangenaam om volgen met 2 ploegen die er vol voor gingen.  De grootste kans van de wedstrijd tot dan toe kwam op naam van de Royal.  Ze trapte de bal vol op de paal. In de laatste 5min van de 1ste helft gebeurde er van alles. Jelle Hendrickx zorgde voor een onnodige strafschop voor de bezoekers na een onschuldige tackle. De strafschop moest 2x hernomen worden maar Mathias kon geen enkele van de 3 pakken en 0-1. Nauwelijks een paar minuten later kon Sport al op gelijke hoogte komen. Na een knappe aanval kwam de bal bij Berten Govers die knap naar doel trapte maar zijn poging vloog tegen de binnenkant van de paal en terug het veld in. In de herneming kregen we het leer ook niet in doel. In de laatste minuut van de 1ste periode kreeg Sport 3 kansen in 1. Eerst redde de doelman met 1 hand, in de rebound werd het schot afgeblokt en in 3de instantie was niemand snel genoeg op de bal om af te werken. We gingen rusten met een 0-1 achterstand wat op dat moment niet verdient was. Volgens de scheidsrechter hadden we met de rust 3-0 moeten voor staan. Ook lichtjes overdreven vind ik, maar een voorsprong had wel gekunnen.  We begonnen eraan met dezelfde 11 maar na een paar minuten kwam Michael in de ploeg i.p.v. Jelle. Sport ging verder op zoek naar de gelijkmaker maar de bezoekers begonnen de duels feller en feller aan te gaan. Dikwijls op of over het randje. Na veel middenveldspel en vele duels vielen er nog weinig kansen te noteren. Het 2de doelpunt van de match viel een beetje uit de lucht. Een speler van de Royal trapte onverwacht en van ver naar doel. Mathias was wat verrast en stond op het verkeerde been en 0-2. Even later een kwetsuur bij Berten Jochems die vervangen moest worden door Wimmeke. Sport probeerde nog wel om de aansluitingstreffer te netten maar het flauwe schotje van Ken was te weinig. Berten Govers met nog een vrije trap net over doel maar scoren lukte niet. De bezoekers kregen nog een paar mooie kansen. een keer redde Mats op de lijn  , een ander keer belandde de bal tegen de deklat en bij een derde poging redde Mathias knap. Een goede wedstrijd van beide ploegen die ervoor gingen vandaag. Met toch een terechte winnaar volgens mij. Eindstand: 0-2.

Man van de match : Rick ( veel inzet en knap spel )