Sport 82 - FC Unlimited

5-0

Verslag

Na 6 weken van geen voetbal wegens winterstop en afgelastingen mochten we eindelijk terug de wei in. De mannen uit Wechelderzande kwamen op bezoek. Voor Sport 14 aanwezige spelers vandaag. In doel Wimmeke ( omdat Mathias met een langdurige kwetsuur zit ), achteraan Arne , Zias , Glenn en Mats. Op het middenveld Cedric , Tom Lauryssen , Robbe en Ward. Vooraan Ricardo en Ken. Op de bank was er plaats voor Daan , Johnny en Michael. We begonnen aan de wedstrijd vol goede moed. Robbe veroverde na 1min al de bal achteraan bij de bezoekers en zette zich knap door. Hij legde de bal na een knappe actie naar Ken maar deze trapte het leer tegen de benen van de doelman. De toon was meteen gezet en de bezoekers moesten achteruit. Echt uitgespeelde kansen kregen we nog niet. Wel schoten van afstand naar doel van Cedric en Ricardo maar de bezoekende doelman had hier geen problemen mee. Sport nam wat gas terug en speelde tegen een matig tempo , wat natuurlijk het spel niet ten goede kwam. Een paar minuten voor de rust zette Ward zich goed door in de grote rechthoek. Een verdediger van de bezoekers zette zijn been en Ward ging er graag over met een strafschop tot gevolg. Glenn zette zich achter de bal en liet de doelman kansloos 1-0. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Tijdens de pauze deden we toch wat aanpassingen. Tom Lauryssen en Ricardo bleven aan de kant en Michael en Johnny kwamen in de ploeg. Achteraan werd er ook een mannetje op geofferd zodat we toch meer druk konden zetten op het middenveld en vooraan. Na 2min spelen een knappe voorzet van Johnny die ineens op de slof werd genomen door Robbe en 2-0. Nu was de ban echt gebroken en de bezoekers kwamen helemaal niet meer aan de bak. Een vijftal minuten later scoorden we al de 3-0. Nu was de flankvoorzet van Michael en Cedric nam de bal ineens op de slof en bingo. Na 10min spelen kwam Daan in de ploeg ten koste van Arne. Robbe die heel bedrijvig was de 2de helft ging goed door en presenteerde Ken het volgende doelpunt. Ken trapte echter volledig naast de bal zodat de open kans weg was. Even later opnieuw een knappe aanval van Sport maar opnieuw was het Ken die het leer niet goed raakte. Wimmeke begon in zijn doel koud te krijgen maar gelukkig kreeg hij af en toe een terugspeelbal te verwerken. De 4-0 werd op het bord gezet door Michael na een foutje van de doelman. Deze liet de bal door zijn handen glippen en het leer viel over de doellijn. In de laatste seconden van de wedstrijd lukte het dan toch voor Ken. Hij kreeg de bal op een 2 tal meter van de doellijn en kon nu niet meer missen. Hij trapte de forfaitscore op het bord en de scheidsrechter floot de wedstrijd meteen ten einde. Ken dacht eerst al dat het doelpunt afgekeurd werd maar dit was niet zo want de scheidsrechter floot gewoon om de wedstrijd te beëindigen. Al bij al een gemakkelijke zege tegen een toch wel zwakke tegenstander vandaag. Wimmeke heeft heel de wedstrijd geen deftige bal moeten pakken. Eindstand : 5-0. Volgende week zal het een ander paar mouwen zijn tegen de mannen van Westmalle, den Beuckie. Hopelijk allemaal op post voor deze topper.