Sport 82 -FC Royal

0-4

Verslag

Vandaag moesten we het opnemen tegen de absolute leiders in het klassement. Met nog geen enkel verliespunt staan zij fier aan de leiding. Voor Sport was het een heel week spannend of we met volk genoeg gingen geraken. Arne en Raf hadden al positief getest op corona en Seppe , Robbe en Johnny waren hoog risico en moesten hun test afwachten. Deze uitslag wisten we pas zaterdagvoormiddag maar vrijdagavond moesten we eigenlijk een beslissing nemen van Hector en David. We beslisten dan maar om zeker te spelen ook al was het met 10. In de loop van zaterdagvoormiddag kwamen de uitslagen binnen van de testen die negatief waren. Een gelukje voor ons zodat we zeker genoeg volk hadden. We begonnen er aan met in doel Mathias. Achteraan Frank , Wimmeke , Glenn en Fabrice. Op het middenveld Seppe , Oliver , Mats , Zias en Robbe. Vooraan Ricardo. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het vandaag aan een hoog tempo ging zijn. Sport moest vooral verdedigen maar deed dit in de beginfase prima. Na 18min spelen kwamen we ongelukkig op achterstand. Een schot van de bezoekers week af op Frank zodat Mathias kansloos was 0-1. Sport zette 2x Ricardo in een schietpositie iets buiten de grote rechthoek maar 2x ging zijn poging hard over doel. Aan de overzijde even later een pareltje van een doelpunt. Een speler van Royal stond op de rechterflank tegen de achterlijn. Keek en stifte de bal heerlijk over Mathias in de verste winkelhaak 0-2. Zelfs wij als tegenpartij sloegen bijna de handen in elkaar. Sport bleef goed meedoen en Mathias was duidelijk in een goeie dag en verijdelde verschillende pogingen van de thuisploeg. We gingen rusten met 0-2 op het bord. Tijdens de rust wilden 2 spelers rusten ( Oliver en Zias )  zodat Daan en Wannes in de ploeg kwamen. We deden ook ineens onze derde vervanging zodat ook Tom Van Meel in de ploeg kwam i.p.v. Fabrice. De 2de helft startte zoals de eerste met veldoverwicht van de bezoekers. Na een dik kwartier spelen besliste de bezoekers de wedstrijd helemaal. Een uitgespeelde aanval leidde tot de 0-3. Sport bleef strijden en kreeg ook een paar kansen. Wannes zette de bal goed voor doel maar Robbe was te verrast om af te werken. Ricardo haalde ook nog eens uit maar de bezoekende doelman liet zich niet verrassen. Mathias + de verdediging van Sport bleef meer doelgevaar verijdelen. Toch wel even gezegd dat Mathias een sterke wedstrijd keepte ook al moest hij zich 4x omdraaien. De 4de treffer kwam na een knappe uitgesponnen aanval en dito afwerking. Sport liet de kopjes niet hangen en bleef strijden. We moesten duidelijk onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander de Royal. Nu al wel geweten dat deze mannen volgend seizoen in eerste spelen en ook weinig zullen verliezen volgens mij. Eindstand : 0-4.