Sport 82 - FC Beuckie

10-2

Verslag

Vandaag kwamen de mannen uit Westmalle op bezoek, FC Beuckie. Het seizoen voor het coronatijdperk verloren we ginder met 6-0 en thuis met 1-3. Sport 82 had een lijstje van 11 spelers die niet konden vandaag.  Ook omdat een speler een feestje gaf dat al iets na de middag begon en waar ne man of 4 van de ploeg naartoe moest ( man man man ) . Gelukkig kwamen Lars , Jorik en Sam vandaag opdraven om de ploeg ( duidelijk ) te versterken. In doel bij Sport Wimmeke , achteraan Frank , Berten , Glenn en Fabrice. Op het middenveld begonnen we met Lars , Jorik , Daan en Philippe. Vooraan Ricardo en Robbe. Op de bank was er plaats voor Zias , Tom en Sam. We begonnen onmiddellijk fel aan de wedstrijd. Bij onze eerste kans was het al onmiddellijk raak. Ricardo vanop rechts alleen op doel af en trapte het leer hard tussen doelman en paal in de korte hoek binnen 1-0. Sport ging door en 5min later was het opnieuw prijs. Een goed schot van Ricardo kon door de bezoekende doelman niet geklemd worden. Philippe was er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te trappen en 2-0. Nauwelijks 2min later zaten we al op rozen. Een knappe aanval werd door Daan afgewerkt en de geruststellende 3-0 op het bord. De bezoekers voerde na een klein kwartier spelen al een wissel door. Een goede keuze bleek want ze kwamen beter in de wedstrijd. Na een aanval van de bezoekers zat Wimmeke er goed tussen om een tegen doelpunt te voorkomen. Aan de overzijde ging het scoren vlotter. Jorik rolde heel het middenveld op om dan alleen voor de bezoekende goalie te komen. Hij liet deze kansloos door de bal netjes tussen zijn benen te plaatsen en 4-0. Sport nam dan wat gas terug en de mannen van den Beuckie namen het laatste kwartier van de eerste helft voor hun rekening. Met een knappe actie belandde de bal bij de spits van de mannen ,  die wel in buitenspelpositie stond maar mocht verder doen van de scheidsrechter. Hij trapte het leer in de hoek in doel en 4-1. De bezoekers zagen het nog zitten en gingen door. Soms was het wel alle hens aan dek achteraan bij Sport maar scoren gebeurde niet meer in de 1ste helft. Tijdens de rust werd Fabrice ( die even later stond te spouwen ) vervangen door Zias. Ook Tom kwam in de ploeg voor Glenn. Vanaf de start van de 2de helft ging Sport weer op het gaspedaal staan. Jorik zette met 1 van zijn vele doorsteekpasses Ricardo alleen voor doel. Ricardo ramde de bal in de verste winkelhaak en 5-1. Lars werd even later vervangen door Sam. Deze liet zich al onmiddellijk opmerken door hetzelfde te doen dan Ricardo, ook loeihard alleen voor doel afwerken en 6-1. Dan was het weer de beurt aan Ricardo ( die er vandaag ook zin in had ). Hij werkte opnieuw een aanval af die snoeihard niet te pakken was 7-1. Sport vond het nog niet genoeg en ging gewoon door. Jorik ( die een berematch ) speelde trapte van iets buiten de grote  backlijn naar doel. De bal verdween opnieuw tussen de benen van de keeper in doel. Hier ging de doelman niet vrijuit 8-1. De bezoekers kregen ook nog wel een paar kansjes maar scoren lukte hen nog maar 1 keer. Na een aanval over verschillende stations zette de spits van de mannen Wimmeke op het verkeerde been en 8 -2. Opnieuw de beurt aan Sport. Robbe die nog altijd niet gescoord had gaf een perfecte assist aan Sam die er 9-2 van maakte.  Er zaten dubbele cijfers aan te komen want er waren nog een dikke 5 min te spelen. In de laatste minuten van de wedstrijd  was het Robbe die alleen op doel afging maar niet egoïstisch was en de 10-2 op een presenteerblaadje aan Ricardo gaf. Robbe scoorde vandaag misschien niet maar als je een stuk of 3 assists geeft is dit volgens mij evenveel waard. Nog even vermelden dat Robbe in de eerste helft wel een keer scoorde maar zijn doelpunt afgekeurd werd  wegens buitenspel ( Ale`volgens de scheidsrechter toch. Lars gooide in en Robbe scoorde na de verre inworp van Lars . Bij een inworp kan je GEEN buitenspel staan maar volgens deze scheids wel ) Toch even de reglementen nog eens doornemen zou niet slecht zijn :).  Een knalprestatie van heel Sport 82 zodat de leidersplaats in ons bezit blijft. Hopelijk volgende week hetzelfde tegen de Sir van Merksplas. Eindstand : 10 – 2.