Sport 82 - FC Beuckie

4-1

Verslag

Onder een stralend zonnetje moesten we vandaag aantreden tegen de mannen uit Westmalle FC Beuckie. De mannen hadden 7 op 9 en waren ook goed aan het seizoen begonnen. Sport ook natuurlijk met onze 10 op 12. Voor Sport heel wat aanwezigen vandaag. Liefst 16 namen op het wedstrijdblad. We begonnen eraan met Mathias in doel. Achteraan Arne , Berten , Zias en Mats. Op het middenveld Cedric , Ward , Daan en Philippe. Vooraan Ken en Ricardo. Op de bank begonnen Robbe , Seppe, Oliver, Tom Lauryssen en Wimmeke . Vanaf de eerste minuut nam Sport de wedstrijd in handen. Eerst werd nog een open kans de nek omgewrongen door Ricardo. Alleen voor doel trapte hij het leer over. Een paar minuten later was het wel raak. Ken speelde Ricardo aan en deze werkte nu wel netjes af en 1-0. Niet veel later kregen de bezoekers een goedkope strafschop. Zias stopte zijn tegenstander foutief af op de rand van de grote backlijn. Eerst werd het leer buiten de 16 gelegd maar na protesteren van de bezoekers gaf de man in het zwart dan toch maar strafschop. Vanaf de middenlijn kan hij dat zeker gezien hebben…. De strafschop werd op de paal getrapt zodat de 1-0 op het bord bleef. Nauwelijks een minuut later counterde Sport heel gevat. Ward werkte deze snedige counter netjes af zodat het 2-0 werd i.p.v. 1-1. Sport bleef goed voetballen en de mannen van den Beuckie moesten achteruit. Na een knappe aanval trapte Cedric op de paal en in de rebound kopte hij nog eens vol op de paal. Hoeveel pech kan je hebben. Sport bleef de knappe aanvallen aan elkaar breien. Nu was het de beurt aan Ken maar zijn poging werd gered door de doelman. Bij het volgende gevaar aan het doel van de bezoekers kreeg de doelman de bal niet onder controle. Ricardo was er als de kippen bij om de 3-0 tegen de touwen te trappen. Nog was het niet gedaan want Ward trapte even later van iets buiten de grote rechthoek het leer hard in doel en 4-0. Een paar minuten voor de rust trapte Daan nog eens knap naar doel maar zijn schot ging juist over de dwarsligger. We gingen rusten met een verdiende 4-0 stand op het bord. Voor de 2de helft voerden we ineens 4 wissels door. Ricardo , Daan , Philippe en Zias werden vervangen door Robbe , Seppe , Tom Lauryssen en Oliver. De bezoekers deden nu iets meer mee maar echt gevaarlijk waren ze niet. Sport kreeg nog wel een paar mooie kansen. Ofwel redde de doelman ofwel trapte we niet binnen het kader. De bezoekers redde nog wel de eer ongeveer 10min voor tijd. Een voorzet vanop de rechterflank werd gemist door Berten en Mats zodat aan de 2de paal de spits van den Beuckie de bal kon controleren en binnen trappen 4-1. Na een fout in de grote backlijn van de bezoekers hadden we eigenlijk een strafschop moeten krijgen maar de scheidsrechter die nog ergens aan de middenlijn stond weigerde te fluiten. Wimmeke kwam nog in de ploeg een dikke 5 minuten voor tijd i.p.v. Ward. We speelden de wedstrijd volwassen uit zodat de 4-1 op het bord bleef en de eindstand was. Man van de match voor mij was Cerdric die er overal tussen zat en sterk speelde op het middenveld. Nu staan we voor 2 zware uitmatchen met volgende week eerst de Sir en daarna de Charly’s. Hopelijk kunnen we dan hetzelfde brengen als vandaag.