Sport 82 - De Zwaantjes

3-1

Verslag

Vandaag begon de terugronde met een wedstrijd tegen de Zwaantjes. Dit waren onze enige verliespunten in de heenronde wanneer de match op 1-1 eindigde. Wat zou het vandaag worden in koude weersomstandigheden. 15 namen stonden op het wedstrijdblad en nog ongeveer 30 supporters aan de zijlijn. We begonnen eraan met Mathias in doel. Achteraan Arne , Berten , Zias en Glenn. Op het middenveld Cedric , Tom , Mats en Michael. Vooraan Ken en Ricardo. Op de bank was er plaats voor Fabrice , Johnny , Ward en Wimmeke . Vanaf de eerste minuut nam Sport de wedstrijd in handen en de bezoekers moesten achteruit. Ricardo zette zich goed door na een paar minuten spelen maar werd foutief gestopt iets buiten de grote rechthoek. De vrije trap leverde niets op. Even later een schot naar doel van Tom, de bal veranderde nog van richting zodat de bezoekende doelman kansloos was en 1-0. Sport bleef aandringen naar meer en de bezoekers geraakten moeilijk over de middenlijn. Er werden stevige duels uitgevochten maar wel fair. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd maar echt doelkansen leverde dit niet op. Mathias kwam 1x wat laat uit zijn doel om een bal onschadelijk te maken maar gelukkig liep dit goed af. De wedstrijd ging nu goed op en neer maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft. Tijdens de rust bleef Berten aan de kant en kwam Ward in de ploeg. De 2de helft startte zoals de eerste met het betere van het spel door Sport. Na een kleine 10min kwam Fabrice in de ploeg i.p.v. Zias.  Op een gegeven moment trapte Ken een mindere voorzet die in de handen van de doelman zou belanden. Ricardo kwam van ver uit het niets om de bal voor de doelman zijn handen in doel te koppen. Wat een actie van Ricardo en 2-0. Even later viel Michael uit met een lichte kwetsuur en Johnny kwam hem vervangen. Er werd wat geschoven met de pionnetjes en we konden weer verder. Een klein kwartier voor tijd werd het toch nog spannend wanneer de bezoekers op 2-1 kwamen na een schot dat ook afweek en via Tom in doel hobbelde . Even later moest ook Glenn vervangen worden omdat er iets in zijn rug was geschoten. Nu was Wimmeke zijn vervanger. Opnieuw moest er weer wat met posities geschoven worden.   Sport was niet van slag en ging meteen op zoek naar terug een geruststellende voorsprong. Een vijftal minuten voor affluiten kwam deze er ook. Een mooie aanval eindigde bij Ken die dan een een-twee opzette met Cedric. Ken ging door en trapte de bal mooi binnen en 3-1. Nu was de veer wel gebroken bij de bezoekers zodat de verdiende 3-1 op het bord bleef. Eindstand : 3-1. Man van de match vandaag was Tom Lauryssen.  Ook achteraf was het heel leuk met onze viering van ons 40 jarig bestaan. Nu 5 weken rust en geen competitiewedstrijd. Enkel komende zaterdag spelen we nog een vriendenmatch thuis om 15u tegen de Pezerikken van Loenhout.