Sport 82 - De Doelgetters

1-2

Verslag

Omdat ons terrein er te slecht bij lag moesten we vandaag uitwijken naar de pleinen van de Kolonie. Dit bracht op voorhand wel wat werk met zich mee ( Wimmeke  regelde dit alle ). Voor de wedstrijd zelf was er voor Sport voldoende volk komen opdagen. De wedstrijd had ook wel wat belang want de mannen uit Loenhout hadden maar een puntje minder dan wij. Bij verlies van ons sprongen de mannen over ons in het klassement. Dus minstens een gelijkspel was vandaag wel nodig. We begonnen aan de match met Mathias in doel. Achteraan Arne , Cedric , Zias en Seppe. Op het middenveld Ward , Rick , Michael , Robbe en Berten Govers. Vooraan Ricardo. Op de bank was er plaats voor Ken , Misael , Berten Jochems en Wimmeke. Vanaf het begin van de match bleek al snel dat de spirit niet heel hoog was. Wat toch gek is voor zo een belangrijke wedstrijd. Na 10 min kwamen we toch op voorsprong na een goede aanval. Een speler van de bezoekers verijdelde een doelpunt door met de hand de bal te beroeren. Een strafschop tot gevolg die feilloos door Cedric in doel werd getrapt en 1-0.   Wie dacht dat dit bedrijvend werkte kwam bedrogen uit. Nauwelijks 5min later stond het terug gelijk. Na een bal voor doel werd deze vrijstaand doorgekopt. Mathias was verrast en de bal botste tegen de paal. In de herneming was er een speler van de bezoekers er als de kippen bij om het leer in doel te trappen 1-1. Nauwelijks een paar minuten later een verre bal richting Ricardo. Deze zette zich fel door en was eerst op de bal nadat hij in botsing kwam met de doelman. De doelman gaf Ricardo een duw maar eigenlijk was Ricardo wel eerst op de bal. De doelman talmde dan te lang en de scheidsrechter floot een indirecte vrije trap voor Sport. Berten Govers zette zich achter de bal en gaf het leer terug aan de bezoekers. Een vreemde keuze want dit was wel een goede mogelijkheid om te scoren. Berten vond dat Ricardo te fel doorging op de doelman daarom dat hij de bal terug gaf. Ik denk dat dit de foute keuze was want dit was al een volgende actie maar ja…. Ricardo vroeg dan om gewisseld te worden want hij kon hier niet mee leven. Ken kwam Ricardo vervangen na een kwartier spelen. Sport kon in de eerste helft geen vuist niet meer maken en kreeg geen goede kansen bij elkaar gevoetbald. De bezoekers kregen nog wel een open kans maar gelukkig trapte ze de bal naast. Tijdens de rust bleef Seppe aan de kant en kwam Berten Jochems in de ploeg. De 2de helft waren beide ploegen elkaar waard met elks een paar goede doelkansen. Misael kwam even later nog in de ploeg i.p.v. Zias.  Mathias verijdelde een keer een doelpunt door knap in de voeten te gaan van de spits van de bezoekers. En even later haalde hij ook nog een vrije trap uit zijn doel. Aan de overzijde zette Ward een knappe actie op. Hij schakelde 3 man uit en trapte dan op doel. De bezoekende doelman bracht al even knap redding.  In de slotfase van de wedstrijd was Arne er nog dicht bij na geharrewar voor doel. De doelman gooide zich nog voor de bal en bracht redding zonder het zelf te weten. In de laatste minuten van de match gebeurde dan wat niet mocht gebeuren. Na een onvrijwillige handsbal zonder gevaar van Cedric legde de scheidsrechter de bal op de stip voor de bezoekers. Deze werd ook hard en feilloos binnen getrapt zodat de 1-2 op het bord stond. In de resterende minuten probeerde Sport nog wel maar het was vandaag veel te weinig. Hopelijk volgende week beter met meer drive.

man van de match: niet aanwezig!