Sport 82 - Charlys

0-2

Verslag

Vandaag een derby tegen de mannen uit Oostmalle. De Charly’s hadden nog iets recht te zetten na de 2-8 pandoering vanuit de heenmatch. Bij Sport stonden er vandaag toch weer 15 namen op het wedstrijdblad. In doel Wimmeke , achteraan Arne , Berten , Glenn en Tom Van Meel. Op het middenveld begonnen we met Tom Lauryssen , Cedric , Michael en Oliver. Vooraan Ken en Robbe. Vanaf het begin van de match werd duidelijk dat de Charly’s niet met dezelfde spelers op het veld stonden dan in de heenwedstrijd. Ze speelden met 4 achteraan en daarvoor goed in blok. De wedstrijd was heel gesloten met weinig tot geen kansen in de eerste helft. Sport geraakte er combinerend niet door en de bezoekers loerde meer op de counter. Michael moest dan ook nog noodgedwongen vervangen worden na 10min spelen met een kwetsuur. Mats kwam hem vervangen.  Na een half uur spelen scoorde de bezoekers uit hun eerste kans. Een doorsteekbal werd door hun spits ,  naast Wimmeke in doel getrapt en 0-1. Sport moest op zoek naar de gelijkmaker maar simpel was het niet. In de blessuretijd van de eerste periode kregen we dan toch een uitstekende kans na een goeie aanval. Robbe werd vanop rechts alleen voor doel gezet maar op het moment dat hij wilde trappen botste de bal net. Zijn poging ging zo over doel. We moesten de rust in met een achterstand. Tijdens de pauze kwam Zias in de ploeg i.p.v. Tom Van Meel. Het spelbeeld veranderde niet veel in de 2de helft. Sport speelde wel meer op de helft van de Charly’s maar echt grote doelkansen leverde dit niet op. Na 10min spelen kwam Seppe nog in de ploeg in plaats van Oliver. Ongeveer 20min waren er gespeeld wanneer Sport een strafschop had moeten krijgen. 2 voeten vooruit in de grote backlijn werd door de scheidsrechter wonderwel door de vingers gezien. Een beetje bal was er misschien bij, maar toch niet veel. De Charly’s deden hetzelfde als in de eerste helft maar begonnen nu links en rechts ook tijd te trekken. Ongelijk kun je ze niet geven maar de scheidsrechter had hier wel iets aan kunnen doen maar deed het niet. Een 10 tal minuten voor tijd trapte Robbe vanuit een scherpe hoek op de doel , de doelman kon redding brengen maar de bal kwam terug in de voeten van Robbe. Nu nam hij de keuze om de bal achteruit te leggen maar een speler van de bezoekers stak daar een hand tussen ( letterlijk en figuurlijk ). Opnieuw niets aan de hand volgens de zwak leidende scheidsrechter.  Een paar minuten later besliste de bezoekers de wedstrijd door hun 2de kans van de wedstrijd ook om te zetten in een doelpunt en 0-2. Van efficiëntie gesproken. Sport was nu helemaal uitgeteld en kreeg geen vuist meer gemaakt. Bijna werd het zelfs nog 0-3 maar Wimmeke had een knappe redding in huis op een kopbal van de bezoekende spits. Volgende week hopelijk terug beter zodat we weer kunnen aanknopen met een overwinning. Eindstand : 0-2.