Sir - Sport 82

2-1

Verslag

Vandaag trokken we onder een stralend zonnetje richting Merksplas. De Sir was onze tegenstander. Uit het verleden weten we dat het een grote stevige ploeg is. Voor Sport waren er 17 aanwezigen. We startte met Mathias in doel. Achteraan Frank , Arne , Zias en Mats. Op het middenveld Berten , Tom , Oliver en Daan. Vooraan Robbe en  Ricardo. Voor de derde maal op rij hadden we dezelfde scheidsrechter die eerlijk gezegd niet echt bekwaam is. Hij trok vandaag zelfs kaarten voor de verkeerde spelers enz… We begonnen eraan en al snel werd duidelijk dat het geen makkie ging worden. De thuisploeg speelde op het randje en dikwijls over het randje. De scheidsrechter liet veel te veel toe zodat de thuisploeg hun stevige ( met momenten vuile ) spel kon verder zetten. Er was ongeveer een klein kwartier gespeeld wanneer de thuisploeg ook nog eens op voorsprong kwam. Na een aanval werd de bal vanop de 16 meter onhoudbaar in doel getrapt 1-0. Sport dat veel te slap aan de wedstrijd was begonnen werd meteen wakker geschud. We moesten op zoek naar de gelijkmaker en de kansen volgde. Ricardo werd diep gestuurd en kwam hoogst waarschijnlijk alleen voor doel. De scheidsrechter floot voor een fout i.p.v. voordeel te geven en weg was de goede mogelijkheid. De speler van de thuisploeg die de fout maakte kreeg zelfs geen geel. Even later een vrije trap net buiten de grote backlijn voor Sport. Ricardo trapte deze knap naar doel maar de thuisgoalie had ook een wereldredding in huis. Aan de overzijde kwam Sport ook nog eens heel goed weg wanneer een afgeweken bal tegen de paal belandde en in de rebound Daan het leer nog van de doellijn kon weg werken. Dan was het weer de beurt aan Sport. Een afvallende bal in de kleine backlijn moest door Oliver binnen getikt worden maar hij trapte het leer  veel te onbesuisd  tegen de deklat. Hier had het eigenlijk altijd 1-1 moeten staan maar ja… De volgende mogelijkheid was voor Berten maar hij trapte voorlangs. Even later deed hij dit nog eens over en opnieuw verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. We gingen rusten met een 1-0 achterstand. Tijdens de rust hielden we Frank aan de kant en gingen met 3 achteraan spelen. Ook Zias mocht rusten die wat last had van de enkel. Johnny en Fabrice kwamen in de ploeg. In het begin van de 2de helft voerde Sport de druk op maar echt uitgespeelde kansen kwamen er nog niet. Het was echter de thuisploeg die een 2de maal scoorde op een hoekschop. De bal viel in de kleine backlijn maar Mathias zat er niet echt lekker bij zodat aan de 2de paal makkelijk kon gescoord worden 2-0. Nog een moeilijkere opdracht voor Sport maar we gaven niet op. Ricardo snelde even later vanop de rechterflank zijn verdediger voorbij, deze gaf zich niet gewonnen en trok Ricardo neer in de 16 meter. Strafschop tot gevolg die feilloos door Ricardo zelf werd omgezet en 2-1. Een seintje meer voor de thuisploeg om nog meer te bikkelen en ( onbestrafte fouten ) te maken. Sport gooide er nog een aanvaller bij, zodat Ken in de plaat kwam van Daan. Ook Wimmeke kwam in de ploeg i.p.v. Tom. Een 5 tal minuten voor tijd floot opnieuw de scheidsrechter een aanval van Sport af wegens een fout. Ook hier moest hij balvoordeel geven maar deed het niet. Ook gaf hij een speler van Sport geel i.p.v. de speler van de thuisploeg die de fout maakte. Hij wist niet meer welke speler dat het was dus gaf hij maar een speler van Sport geel omdat die protesteerde. Echt niet bekwaam dus. Sport probeerde in de laatste minuten nog wel maar scoren lukte niet meer. Het was iets te weinig vandaag tegen een heel stevige tegenstander. Eindstand : 2-1. Hopelijk volgende week opnieuw aanknopen met een overwinning.