Royal - Sport 82

4-0

Verslag

Vandaag namen we het op tegen de fiere leider Royal. Zij stonden aan kop met 60 op 60 punten. Een doelpuntensaldo van 100 gemaakte doelpunten en 13 doelpunten tegen op 20 wedstrijden. Dit komt zelden voor. Vandaag konden ze kampioen spelen als ze nog maar 1 puntje pakten. Zelf hadden ze dit nog niet echt door zo bleek na de wedstrijd. Bij Sport heel wat afwezigen vandaag maar alsnog konden we 13 namen op het wedstrijdblad zetten. We begonnen met Mathias in doel. Achteraan Frank , Arne , Glenn en Zias. Op het middenveld Cedric , Wimmeke , Michael , Mats en Oliver. Vooraan Robbe. We hadden afgesproken om niet onmiddellijk alles open te gooien maar in blok te verdedigen. Dit lukte goed want na een kwartier spelen hadden de mannen van de Royal nog geen enkele doelkans gekregen en kwamen we er zelf af en toe goed uit. Ongeveer 20min waren er gespeeld wanneer we eigenlijk ongelukkig op achterstand kwamen. Een onschuldige vrije trap vanop de rechterflank werd door niemand aangeraakt en belandde aan de verste paal in doel 1-0. Zo een doelpunten zie je ook in 1ste klasse maken maar blijft toch lullig. Sport kreeg in de eerste helft ook 1 kansje wanneer de thuisdoelman onder de bal onderdoor ging. Arne kon niet voldoende meer bij de bal om deze in doel te koppen. De Royal had voor het overige wel meer balbezit maar aan echte doelkansen kwamen ze niet meer in de eerste periode. We gingen rusten met 1-0 op het bord. Tijdens de rust kwam Ward in de ploeg i.p.v. Oliver. We spraken af om toch indien mogelijk iets meer vooruit te gaan voetballen. De 2de helft kon eigenlijk niet slechter beginnen. Na 3min een knappe uitgespeelde aanval van de thuisploeg en de 2-0 was een feit. Een paar minuten later was de wedstrijd beslist. Een verre bal in de rug van onze verdediging werd door de spits van de Royal netjes afgewerkt en 3-0. We lieten de kopjes niet hangen want anders zou het nog wel eens een afstraffing kunnen worden. We probeerden wat op te schuiven en kansen te creëren maar simpel was het niet . Een paar hoekschoppen leverde ook niets op voor Sport. Mathias redde aan de overzijde nog eens knap met de voet na een open kans van de thuisploeg. Bij de volgende mogelijkheid was het wel raak. Arne met een zeldzaam foutje in de verdediging , waar de mannen optimaal gebruik van maakte en de 4-0 op het bord zette. De wedstrijd kabbelde naar het einde en hier bleef het dan ook bij. Eindstand : 4-0 en een verdiende kampioen 4 matchen voor het einde de Royal.