Royal - Sport 82

2-3

Verslag

Na een weekje verplichte rust wegens afgelasting mochten we vandaag terug de wei in. We trokken naar de terreinen van Lentezon om de Roemeense mannen van da Royal partij te geven. Voor Sport vandaag toch 14 namen op het wedstrijdblad. We begonnen eraan met Wimmeke in doel. Achteraan Arne , Sedes , Glenn en Daan. Op het middenveld Ward , Cerdic , Michael , Robbe en Berten. Vooraan Ken. In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg het meeste balbezit. Het eerste gevaar kwam echter van Sport na een counter. Robbe zette de bal goed voor doel, Cedric nam hem ineens op de slof maar het leer ging naast doel. De thuisploeg speelde de bal goed rond en kreeg ook een goede kans. Vanop rechts trapte de spits naar doel maar Wimmeke bracht redding met de voet. Aan de overzijde even later een hoekschop die door Arne nipt over doel werd gekopt. Na ongeveer 20 min spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een communicatiefout achteraan bij Sport. Sedes en Wimmeke zaten niet op dezelfde golflengte waar de thuisploeg van profiteerde en 1-0. Sport bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Arne was er opnieuw dichtbij maar nu vloog zijn kopbal naast de verkeerde kant van de paal na een hoekschop. Derde keer goede keer dan maar. Opnieuw trapte Berten een goede hoekschop en nu kopte Arne wel de 1-1 tegen de netten. Met deze stand trokken we ook de rust in. Tijdens de pauze kwam Mats in de ploeg i.p.v. Daan. Vol goede moed begonnen we aan de 2de helft maar na 2min stonden we opnieuw in het krijt. Opnieuw een foutje achteraan (communicatie ) zorgde hiervoor. De spits trapte de bal over Wimmeke in doel en 2-1. Ward werd even later vervangen door Misael omdat hij al geel geboekt stond. Ongeveer 10min later dachten we dat het helemaal over en uit was. Na een lichte duwfout in de grote backlijn legde de scheidsrechter de bal op de stip. De thuisploeg kon de 3-1 op het bord zetten maar dit was buiten Wimmeke gerekend. Hij koos de goede hoek en bracht redding. Sport zat dus toch nog in de wedstrijd. Ken werd dan nog vervangen door Zias. Een klein kwartier voor tijd trapte Berten vanop de zijkant een vrije trap richting doel, deze werd verassend door niemand aangeraakt en verdween aan de verste paal in doel 2-2. Een paar minuten later moesten we echter met 10 man verder wanneer Wimmeke zich mis trapte bij een doeltrap. Glenn nam het doel over. Het gingen nog lastige 10 min worden voor Sport. De thuisploeg rook bloed en duwde Sport op zijn eigen helft. Sport verdedigde goed en de mannen van de Royal kwamen niet verder dan wat schoten naar doel die over of naast gingen. Af en toe konden we zelfs nog gevaarlijk counteren. In de laatste minuut van de match zette Berten zich goed door op rechts, van buiten de grote rechthoek trapte hij hard op doel en de bal vloog onhoudbaar naast de paal binnen en 2-3. De scheidsrechter liet maar liefst 5min overspelen maar tot een doelpunt kwam de thuisploeg niet meer. Een knappe overwinning van Sport vandaag. Eindstand : 2-3.