Mussenakker - Sport 82

0-6

Verslag

Vandaag moesten we naar de oude terreinen van Meer om de Mussenakker partij te geven. Op het veld stond nu wel gras , wat in de voorbije jaren niet altijd het geval was. Sport had 14 spelers op het wedstrijdblad staan. Er stonden er nog wel een stuk of 4 langst de kant met een lichte blessure of die er niet op tijd konden zijn. We startte de wedstrijd met Wimmeke in doel. Achteraan Arne, Zias en Tom Van Meel. Op het middenveld Glenn , Cedric , Mats , Michael en Robbe. Vooraan Ken en Ricardo. De eerste helft speelde de thuisploeg met de wind in de rug. In de eerste minuut trapte een speler van de Mussenakker een afvallende bal in 1 tijd naar doel. Het snoeihard schot spatte tegen de onderkant van de deklat en het leer botste dan terug het veld in. Wimmeke vertelde achteraf dat hij de bal nog lichtjes had geraakt maar dat kon niemand gezien hebben. Even later opnieuw een gevaarlijk standje voor ons doel. Een vrije trap vanop de rechterflank werd richting doel getrapt, deze werd nog licht gedevieerd maar de bal rolde gelukkig juist naast doel. Sport was wakker geschut en probeerde er iets tegenover te stellen. Na 5min spelen een goed schot van Ricardo dat knap door de thuisgoalie werd gered. In de rebound legde Robbe de bal terug op Ken die van dichtbij vrij kon aanleggen. Spijtig genoeg trapte hij pal op de doelman. Met de wind in de rug speelde de thuisploeg het meeste op onze helft maar heel gevaarlijk waren ze de eerste helft niet meer. Sport kwam na 20min spelen op voorsprong na een pegel van Glenn ter hoogte van het penaltypunt. Het leer vloog onhoudbaar in het dak van het doel en 0-1. Juist voor we gingen rusten speelden we nog een knappe aanval bij elkaar. Robbe zette de bal over de grond voor waar Michael in 1 tijd naar doel trapte. Iedereen dacht dat de bal ver over ging maar het leer viel over het hoofd van de doelman binnen en 0-2. Hier zag de thuisdoelman er toch niet goed uit. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Tijdens de pauze kwam Ward in de ploeg in plaats van Cedric. Ook Mats werd vervangen door Fabrice. De 2de helft een heel ander spelbeeld. Nu geraakte de thuisploeg bijna niet meer aan het doel van Sport. Wanneer ze dat wel eens deden was het ook wel gevaarlijk. Maar Wimmeke stond te keepen zoals in zijn gloriejaren. Na 3min spelen besliste Sport de wedstrijd. Ward ( die sterk inviel ) zette zich goed door en trapte de bal over de doelman binnen en 0-3. Het 4de doelpunt was een beauty. Na knap samenspel belandde de bal bij Robbe die de keeper kansloos liet 0-4. De thuisploeg kreeg dan even later een vrije trap op een gevaarlijke plek. Wimmeke met een knappe save redde de poging. Even later een gevaarlijke kopbal van de thuisploeg maar opnieuw lag Wimmeke in de weg. Aan de overzijde werd ondertussen de forfaitscore op het bord gezet door Ken. Hij werkte een tegenaanval van dichtbij af en 0-5. Er werden nog verschillende open kansen de nek omgewrongen door slecht uitspelen of door een mindere laatste pas enz.. De laatste 10min moesten we zelfs nog met 10 verder na een kwetsuur bij Tom Van Meel die echt niet meer verder kon.  Wimmeke liet nog 1x zijn kunnen zien op een schot van de thuisploeg. Hij redde opnieuw met een knappe reflex en hield voor Sport de 0 op het bord. In de laatste seconden van de wedstrijd zette Michael de 0-6 nog op het bord. Daan ( die ne een dikke 10 minuten in de 2de helft Zias was komen vervangen )  trapte eerst nog half naast de bal, maar Michael was goed gevolgd en trapte de bal binnen. Eindstand : 0-6. Goede prestatie met achteraf nog een toffe teambuilding en iedereen van Sport was content. =D