Kliefhamers - Sport 82

0-0

Verslag

Vandaag speelden we de eerste wedstrijd van de terugronde tegen de Kliefhamers. Altijd een intense derby. De mannen van de Kliefhamers hadden heel wat spelers opgetrommeld, liefst 19. Van waar ze overal kwamen weten we ook niet maar er konden er natuurlijk al 3 niet meespelen vandaag. We hebben al een paar wedstrijden van de Kliefhamers gezien dit seizoen wanneer wij vrij waren of uitgesteld werden. Telkens waren ze toen maar met 12 , toch raar maar ja… Sport was zoals gewoonlijk met 14 a 15 man. We begonnen aan de match met Mathias in doel , achteraan Frank , Arne , Fabrice en Tom Van meel. Op het middenveld was er plaats voor Tom , Berten , Seppe , Mats en Robbe. Vooraan Ricardo. Wimmeke , Zias , Cedric en Ken begonnen op de bank. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat beide ploegen elkaar geen ruimte gaven. Telkens zat er wel een mannetje in de rug. De Kliefhamers hadden in de eerste helft een beetje meer de bovenhand maar echt grote doelkansen waren er weinig. De eerste 2 kansjes waren zelfs voor Sport. Ricardo vuurde 2x een raket af op vrije trap. De eerste werd in de rebound door mats nog over doel getrapt. Mats kon wel nog moeilijk bij de bal. De 2de werd door de doelman uit zijn doel gebokst. Voor het overige van de eerste helft veel middenveldspel met veel inzet van beide ploegen. De beste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een aanval belandde bij hun spits die van kort bij op de goed uitgekomen Mathias trapte . We gingen rusten met 0-0 op het bord. Voor de 2de helft werden de 2 mandekkers vervangen. Tom en Fabrice kwamen naar de kant en Cedric en Zias namen hun plaats in. De eerste 10min van de 2de helft waren misschien nog een beetje in het voordeel van de thuisploeg maar daarna had Sport het overwicht en voetbalde meer op de helft van de tegenstander. Echt grote doelkansen leverde dit niet op. Op de tegenaanval kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd. Een speler van de Kliefhamers legde de bal terug naar een volledig vrijstaande speler iets buiten de kleine rechthoek maar deze trapte het leer over doel. Bij Sport kwam Ken Ricardo nog vervangen en Wimmeke kwam in de ploeg in plaats van Berten.  Voor Sport kreeg Mats nog een kans maar hij besliste om de bal nog af te leggen i.p.v. zelf te trappen. Deze aflegger belandde niet tot bij een ploegmaat zodat de mogelijkheid in de kiem werd gesmoord. Nog een laatste kans voor Robbe na een voorzet, maar zijn moeilijke poging ging naast. Zo bleef het bij een gelijkspel wat een juiste weergave was van de wedstrijd. Voor de eerste maal dit seizoen kon Sport toch eens de 0 houden. Eindstand : 0-0.