Horemans - Sport 82

0-2

Verslag

In het koude gure weer moesten we vandaag aantreden tegen de Fam Horemans. Dit was onze laatste wedstrijd al van de heenronde. Als we deze winnend konden afsluiten dan hadden we een prachtige 28 op 30 behaald wat toch wel heel uitzonderlijk is. Ward , Ricardo en Johnny Gorrens hadden ander verplichtingen en waren vandaag niet aanwezig. We moesten het doen met deze 14 namen op het wedstrijdblad. Mathias in doel, achteraan Arne , Berten , Mats en Glenn. Op het middenveld begonnen Tom , Cedric , Daan en Michael. Vooraan Ken en Robbe. Zias , Seppe en Wimmeke moesten nog wat wachten op het bankje. Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat de thuisploeg het niet cadeau ging geven. Sport nam de wedstrijd wel in handen maar echt grote kansen kregen we in de beginfase niet. De thuisploeg was ook niet echt gevaarlijk. Na een dik kwartier gespeeld te hebben trapte Sport onschuldig naar doel. De thuisdoelman kreeg de bal niet echt onder controle zodat Robbe ( goed gevolgd was ) hem het leer kon ontfutselen. Robbe legde de bal netjes terug zodat Glenn de 0-1 gemakkelijk op het bord zette. De thuisploeg probeerde dan wat meer druk te zetten maar Sport stond goed achteraan zodat we niets weggaven. Een kleine 10min voor de rust moest Robbe noodgedwongen vervangen worden met een blessure. Seppe kwam in de ploeg en Michael ging samen met Ken vooraan spelen. Na een goede aanval van Sport trapte Ken de 0-2 in de korte hoek in doel. Toch al wat meer een geruststellende voorsprong. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Tijdens de pauze werd Arne vervangen door Zias. Vanaf het eerste fluitsignaal van de 2de helft werd er opnieuw aan een hoog tempo gespeeld.  Achteraan bleef Sport baas zodat de thuisploeg niet aan goede kansen geraakte. Sport daar en tegen kreeg nog zeker 4 a 5 open kansen om de score hoger te laten oplopen. Na een uitgespeelde counter kwam Daan alleen voor doel maar de thuisdoelman ging goed plat en voorkwam een doelpunt. Even later was het de beurt aan Ken maar ook nu kon de doelman redding brengen. Toen dacht Seppe nu ga ik eens proberen met een stifter alleen voor doel maar opnieuw stond de thuisgoalie in de weg. Het verlossende 3de doelpunt wou niet vallen zodat de match toch spannend bleef. Nog 2x op een uitgespeelde tegenaanval kregen we de kans om te scoren maar ofwel was de laatste pas net niet goed genoeg ofwel was het laatste tikje te hard. Wimmeke kwam voor de laatste kleine 10min nog in de ploeg i.p.v. Tom Lauryssen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Berten nog een uitstekende kans met het hoofd maar hij kopte het leer langst de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg kon daar niets meer tegenover zetten zodat de verdiende 0-2 op het bord bleef. Eindstand : 0-2. Sport behaald zo een 28 op 30 in de heenronde. Chapeau aan allen en profiteer nu van de 2 weekjes rust om dan de topper te spelen tegen de Zwaantjes voor waarschijnlijk heel wat volk. Man van de match vandaag is Michael met zijn grote inzet en vele flankaanvallen.