FC De Zwaantjes - Sport 82

1-1

Verslag

Vandaag speelden we onze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De Zwaantjes uit Vosselaar was onze gastheer. Zij vielen vorig seizoen uit de eerste afdeling. Voor Sport telden we maar liefst 12 afwezigen ( meer dan een volledige ploeg dus…. ). Bij wonder geraakten we nog aan 13 spelers , een deel daarvan moesten hun plannen wel een beetje wijzigen maar ze waren er toch. We begonnen met Wimmeke in doel, achteraan Frank , Arne , Glenn en Fabrice. Op het middenveld was er plaats voor Berten, Cedric , Ward en Robbe. Vooraan Ken met Johnny iets daarachter. Op een prachtig kunstgrasveld ( wel een groot verschil met onze geitenwei ) begonnen we eraan. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg , maar daarna nam Sport toch over. Frank kwam na 6 min al naar de kant met een blessure ( daar ging onze eerste vervanging al ) , Zias kwam hem vervangen. De pionnen werden een beetje herschikt . De eerste kans was voor Ken, hij wilde de bal nog terug leggen ter hoogte van de kleine backlijn maar daar zat een voet tussen van de thuisploeg. Hier had hij misschien beter zelf getrapt. Aan de overzijde werd een mooie aanval gered door Wimmeke die goed uit zijn doel kwam. Er werd goed gespeeld door beide ploegen en er volgden kansen aan de 2 kanten. De beide doelmannen bleven baas zodat de kleine en grote kansen gered werden door de keepers. In de laatste minuten van de eerste helft kwam de thuisploeg toch meer op het voorplan. Hun spits trapte van op links gevaarlijk naar doel maar het leer scheerde de lat. Enkele seconden voor het rustsignaal was het toch Sport dat had moeten scoren. Berten werd na een mooie aanval alleen voor doel gezet maar hij trapte de bal recht op de doelman. Zo gingen we rusten met 0-0 op het bord. Zias die na een paar minuten spelen zich niet goed voelde ( te veel gezopen vrijdags ) wou er al terug af maar dan waren onze wissels al op en Johnny moest normaal vroeger door. Dus bleef hij staan , maar na een paar minuten spelen in de 2de helft ging het toch niet meer. Wannes kwam hem dan maar vervangen en Johnny moest dan maar een hele wedstrijd blijven staan en wat sneller zijn na de match. De thuisploeg ging meer en meer op zoek naar de openingstreffer. Een lobbal werd knap door Wimmeke van onder de lat gehaald. Even later was het dan toch raak. Hun spits kon de bal nog net binnen houden tegen de zijlijn en een perfecte voorzet trappen. Zijn medemaat kopte eerst nog tegen de onderkant van de lat , maar een goed gevolgde speler kopte de bal binnen en 1-0. Wij dachten dat het nu wel heel moeilijk ging worden want de hitte deed er ook geen goed aan. Sport bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een sterk spelende Cedric trapte een mooie voorzet naar de 2de paal , waar Berten kwam ingelopen en die kopte de verdiende gelijkmaker tegen het net 1-1. Er werden nog een paar mogelijkheden van de thuisploeg onschadelijk gemaakt door onze verdediging en een sterk keepende Wim. Aan de overzijde glipte Robbe nog eens weg, de bal was net te hard om perfect te kunnen terug leggen , zodat de doelman ertussen zat. De thuisploeg ging in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog bijna met de winst lopen. Na een uitgespeelde aanval was Wimmeke geklopt maar een aanstormende Wannes kon de bal nog net voor de doellijn wegtrappen. Zo eindigde de goede en sportieve wedstrijd op 1-1.

Een punt op verplaatsing tegen een sterke ploeg die volgens mij top 5 gemakkelijk speelt is zeker niet slecht. Hopelijk volgende week de eerste driepunter thuis tegen den X-tra.