FC Charly's - Sport 82

3-8

Verslag

Vandaag speelden we de derby tegen de mannen uit Oostmalle de Charly’s. Vorig seizoen wonnen we hier nog met een monsterscore van 2-8. In de terugronde thuis tegen de mannen verloren we dan weer met 1-2. Wat zou het vandaag worden ? Voor Sport kregen we toch 14 namen op het wedstrijdblad. De gebroeders Wens moesten wel met de pauze vertrekken en Wimmeke nam nog eens plaats tussen de palen omdat Mathias niet aanwezig was. Achteraan was er plaats voor Arne , Berten , Daan en Zias. Op het middenveld Ward , Johnny , Michael en Seppe. Vooraan Ken en Ricardo. Naast ons op het reservebankje zaten Cedric , Robbe en Mats. We begonnen eraan met Bertje als scheidsrechter =D. In de eerste 10min ging het spel goed op en neer met toch veel slordigheden aan beide kanten. Bij Sport draaide het nog niet zoals de laatste weken. Na een aanval van Sport trapte Ken de bal voorlangs. Na een kleine 20min gespeeld te hebben kwamen we op voorsprong. Een speler van de thuisploeg kreeg het leer tegen de arm in de grote rechthoek met een strafschop tot gevolg. Johnny zette zich achter de bal en zette de strafschop feilloos om en 0-1. Niet veel later een lange voorzet van Daan die door de doelman van de Charly’s gelost werd en tegen Seppe werd geduwd. De bal verdween in doel zodat Seppe scoorde zonder het zelf te weten 0-2. Het spel was zeker nog niet top maar we stonden wel 0-2 voor. De thuisploeg probeerde ook wel maar gevaarlijke kansen leverde dit nog niet op. Het derde doelpunt van Sport was wel van mooie makelij. Ward schakelde zijn bewaker uit en trapte dan de bal knap in de linkerbenedenhoek in doel 0-3. De Charly’s gaven nog niet op en een paar minuten later scoorde zij de aansluitingstreffer na een aanval die aan de 2de paal netjes werd afgewerkt 1-3. Met deze stand gingen we rusten na eigenlijk een flauwe 1ste helft gespeeld te hebben. Tijdens de rust werd er wat bij geschaafd en kwam Mats en Robbe in de ploeg i.p.v. de gebroeders Wens. Sport nam vanaf het fluitsignaal een vliegende start. In 7min tijd scoorde we 4x. De 1-4 kwam op naam van Ward wanneer hij er goed tussen zat wanneer de thuisploeg een terugspeelbal naar hun doelman trapten. Ward was er als de kippen bij en legde de bal in het mandje. Nauwelijks een minuut later een knappe aanval van Sport dat nog werd gemist door Michael alleen voor doel. Onmiddellijk daarna deed Sport dat nog eens over. Een mooie aanval + dito voorzet van Robbe naar Michael. Michael deed het nu veel beter en trapte in 1 tijd de bal hard tegen de netten en 1-5. Dan was het de beurt aan de goed ingevallen Robbe om de bezoekende doelman kansloos te laten en 1-6. Ricardo kon natuurlijk niet achter blijven en ramde de 1-7 hard tegen de netten na nog geen 10min gespeeld te hebben in de 2de helft. De thuisploeg zag ze vliegen langst alle kanten en werden wat gefrustreerd. Na een paar stevige/vuile fouten waren ze terug een beetje bedaard. Sport liet zich niet vangen en speelden rustig verder. Ondertussen was Cedric in de plaats van Berten in de ploeg gekomen. Sport nam nu wat gas terug zodat de thuisploeg terug adem kreeg. Na een geharrewar voor doel scoorde zij de 2-7. Niet veel later een aanval van de thuisploeg, Johnny kreeg de bal tegen zijn bil ( vertelde hij zelf achteraf ) in de grote backlijn , het kletste wel zodat de scheidsrechter dacht dat het tegen de hand was zodat hij ook hier strafschop floot. Deze werd bijna gered door Wimmeke maar via zijn hand verdween de bal alsnog in doel 3-7. Sport vond het nu wel welletjes en trok terug meer en meer in de aanval. Na een goede aanval kopte Ken nog eens knap naar doel, het leer belandde echter tegen de paal. Even later werd Ricardo na een vuile overtreding stevig tegen de grond gewerkt. De man die de fout beging wees onmiddellijk dat het buiten de grote rechthoek was. Volgens Ricardo was het erbinnen maar we kregen toch maar een vrije trap i.p.v. een strafschop. Hier kwam geen groot gevaar van voort. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd toch gescoord door Sport. Opnieuw een fout binnen de grote rechthoek werd nu wel bestraft met een strafschop en een gele kaart. Johnny zette zich opnieuw achter de bal. De doelman van de Charly’s zat er nu wel goed bij, maar het leer verdween via zijn handen alsnog in doel en 3-8. Beide ploegen kregen daarna nog 1 goede kans maar een doelpunt ( waarvan we er al veel gezien hadden ) kwam daar niet uit voort. Eindstand : 3-8.

Man van de match vandaag was volgens ons Zias. Hij was de eerste helft heel aanwezig en was op heel de wedstrijd op geen foutje te betrappen.