Dacia - Sport 82

5-3

Verslag

andaag trokken we naar de leider in het klassement FC Dacia. Ook de toekomstige kampioen volgens mij. We kregen 13 namen op het wedstrijdblad waaronder Tom Lauryssen die na een lange kwetsuur opnieuw enkele minuten kwam proberen, en Zias die eigenlijk nog niet mocht spelen omdat de draadjes nog niet uit zijn hand waren. Ken melde op zaterdag zelf voor de 2de maal op rij af. We begonnen eraan met Wimmeke in doel. Achteraan Arne , Cedric , Mats en Glenn. Op het middenveld Ward , Rick , Robbe , Michael en Berten. Vooraan Ricardo. Sport begon goed aan de wedstrijd en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sport trok zelfs het meeste in de aanval. Na een dik kwartier spelen kwam de thuisploeg echter op voorsprong na een hoekschop. Sommige dachten dat deze ineens binnen ging maar blijkbaar raakte een speler van de thuisploeg de bal nog lichtjes met het hoofd. Eerst duwde hij Rick wel in de rug maar het doelpunt werd toch goedgekeurd en 1-0. Sport bleef goed meedoen met een paar keer een schot op doel maar scoren was er nog niet bij. Na 25min kregen we echter een 2de doelpunt binnen. Na geharrewar viel de bal voor de voet van de spits van den Dacia en deze twijfelde niet en trapte onhoudbaar binnen en 2-0.  Een paar minuten voor de rust deden ze daar nog een derde doelpunt bij en 3-0. Dit verdiende Sport niet de wedstrijd gezien maar de thuisploeg was heel efficiënt. Juist voor de rust konden we dan toch milderen. Een harde vrije trap van Ricardo werd gelost door de doelman en Robbe was goed gevolgd om binnen te duwen en 3-1. Met deze stand gingen we rusten na toch een goede 1ste helft gespeeld te hebben. We begonnen vol moed aan de 2de periode maar na een kleine 10min scoorde de thuisploeg na buitenspel. De scheidsrechter keurde het doelpunt toch goed waardoor Glenn woest werd. De scheidsrechter gaf Glenn geel omdat hij in zijn handen klapte. Glenn klapte nog eens opnieuw en kreeg onmiddellijk zijn 2de gele kaart onder zijn neus geduwd met rood tot gevolg. Toch wel een zware sanctie als je weet dat er eigenlijk nog niets gebeurd was. Maar ja, als je als scheidsrechter de match niet aanvoelt krijg je dit. Met 10 verder en 4-1 achter. Sport gaf niet op en speelde met 10 zeker zo goed als de thuisploeg. Een kwartier voor tijd maakte Ward een wereldgoal. Hij dribbelde eerst 4 man van de thuisploeg rond de grote rechthoek om dan het leer hard in de winkelhaak te trappen. Zelfs applaus van de thuisploeg en 4-2. Even later op een tegenaanval en met het nodige geluk maakte de snelle spits van de thuisploeg er 5-2 van. Dan gaf de scheidsrechter even later ook een speler van de thuisploeg een 2de gele kaart met rood tot gevolg. Deze had al wel een stuk of 10 fouten gemaakt op korte tijd. Tom Lauryssen kwam nog een 10 tal minuten in de ploeg i.p.v. Rick.  Sport bleef alles van zichzelf geven met opnieuw een knap doelpunt. Na een aanval kwam de bal bij Berten Govers die van buiten de grote backlijn de bal knap in doel trapte en 5-3. Nog was het niet gedaan en Sport wilde nog meer. De thuisploeg counterde 2x goed met evenveel ballen tegen, de deklat. Scoren was er niet meer bij voor beide ploegen in de laatste minuten zodat de 5-3 op het bord bleef na een knappe pot voetbal. Eindstand : 5-3.

Man van de match: Ward (wereldgoal)