Borracho - Sport 82

1-3

Verslag

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad wanneer we wisten dat we vandaag konden voetballen. Een vooruitgeschoven wedstrijd tegen den Borracho uit Vosselaar. Bij Sport vandaag toch weer 14 aanwezigen. Op een zwaar veld met aan de 2 zijkanten veel modder begonnen we eraan met Wimmeke in doel. Achteraan Arne , Berten , Glenn en Mats. Op het middenveld Cedric , Ward , Michael en Robbe. Vooraan Ken en Ricardo. Op de bank was er plaats voor Misael , Fabrice en Philippe. Sport nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. De eerste open kans was voor Ken. Hij kon helemaal alleen op doel afgaan maar trapte dan de bal hard tegen de deklat. In de herneming kon Michael het leer ook niet over de doellijn krijgen. Daarna volgde nog 3 mogelijkheden maar telkens was het schot niet goed gericht. Ricardo trapte eens een duif uit de lucht, Ken trapte het leer eens naar de kleedkamers enz… Het veld zeker =D. Naarmate de eerste helft vorderde werd er meer en meer zenuwachtig gespeeld. De thuisploeg kreeg in heel de eerste helft 1 kansje na een hoekschop. Sport daarentegen voetbalde nog een paar mooie kansen bij elkaar maar scoren wilde maar niet lukken. Zo haalde de thuisploeg de bal eens van de doellijn wanneer de keeper gezien was. We gingen rusten hoe dat we begonnen waren met 0-0 op het scorebord. Eigenlijk gezien de kansen had de wedstrijd al gespeeld moeten zijn.  Tijdens de pauze werd Ricardo ( toch wat misnoegt) en Mats vervangen door Fabrice en Misael. Sport startte de 2de helft zoals de eerste met meteen druk te zetten op het doel van den Borracho. Na 10min spelen konden we eindelijk de score openen nadat Robbe de bal na een schot in 2de instantie in doel trapte. De scheidsrechter had voorafgaand buitenspel gezien zodat het feestje niet doorging. Een paar minuten later een gelijkaardige actie. Michael trapte naar doel, de doelman kon de bal niet klemmen zodat Robbe opnieuw in 2de instantie de bal tegen de netten trapte. Nu was er geen buitenspel mee gemoeid zodat de 0-1 op het bord stond. Onmiddellijk gingen we voor de 0-2 maar zowel Robbe als Michael kregen de bal niet tegen de touwen. Eerst schakelde Robbe de doelman nog uit maar zijn te stille trap werd nog gered op de doellijn door een verdediger. De poging van Michael even later was ook te zwak zodat de goalie redding kon brengen. Aan de overzijde raakte de ingevallen Fabrice de bal met de hand in de zestien meter. De scheidsrechter liet doorspelen omdat de spits van de thuisploeg in balbezit bleef en een goede scoringskans had. Hij trapte de bal echter over doel. Wij dachten dat de scheidsrechter nog strafschop ging fluiten maar gelukkig deed hij dat niet.  Philippe was ondertussen in de ploeg gekomen i.p.v. Ward. De thuisploeg dwong even later een hoekschop af en deze werd knap in doel gekopt en 1-1. Alles was weer te herdoen. Sport scoorde binnen de minuut tegen na een hoekschop die de mannen van de thuisploeg niet weg kregen. Er waren wel 3 pogingen nodig in dezelfde actie wanneer de bal eindelijk in doel verdween. Het was Arne die scoorde en 1-2. De thuisploeg trapte even later vanaf de grote backlijn hard naar doel na een mistasten van Fabrice. Wimmeke stond goed op te letten en bracht redding.  Even later na een mooie aanval kreeg Michael een stevige duw in de grote rechthoek met een strafschop tot gevolg. Glenn zette zich achter de bal en trapte deze richting winkelhaak in doel 1-3. De thuisploeg gaf nog niet op en er was een knappe redding van Wimmeke nodig om de aansluitingstreffer te voorkomen. De laatste minuten werden vol gemaakt zodat Sport met een 1-3 overwinning richting Rijkevorsel kon vertrekken. Eindstand : 1-3 na een zenuwachtige partij.

Na onze wedstrijd kregen we te horen dat eerste achtervolger FC Beuckie 2-2 had gelijk gespeeld. Dit wil dus zeggen dat we nog 2 punten nodig hebben om kampioen te spelen. Als we aanstaande zaterdag winnen tegen Atlas is het zover mannen. Allen op post.

Man van de match vandaag : Cedric , altijd hard werkend en met volle overgave.