Atlas - Sport 82

1-1

Verslag

Vandaag trokken we met 15 spelers naar de Leemshoeve om de mannen van den Atlas partij te geven. Elk seizoen gebeurd er wel iets tegen de mannen, benieuwd wat het vandaag weer ging zijn.  We begonnen er aan met Mathias in doel , achteraan Frank , Arne , Fabrice en Glenn. Op het middenveld Berten , Tom , Seppe , Mats en Oliver. Vooraan Robbe. Op de bank was er plaats voor Zias , Ricardo , Johnny en Wimmeke . De tegenstander was ook met 14 man dus aan volk geen gebrek. De wedstrijd zelf startte heel evenwichtig met veel middenveldspel. Grote doelkansen bleven in de eerste helft zelfs uit. Na ongeveer 10 min spelen begon het spel al op de wagen te zitten. Glenn kreeg een tik met de voet na een duel  van de geïrriteerde nr 10 van de thuisploeg. Hij tikte terug en daarop vond de speler van de Atlas niet beter dan Glenn een kopstoot te geven. De scheidsrechter had dit gelukkig gezien en stuurde de man met rood van het veld. Deze ging helemaal over de rooie en zette de boel op stelten. Toen alles een beetje gekalmeerd was kon de wedstrijd verder gaan. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd met toch een licht overwicht voor Sport. Een vijftal minuten voor de rust werd Seppe in de grote backlijn onderuit geduwd met een terechte strafschop tot gevolg. Glenn zette zich achter de bal en liet de doelman kansloos 0-1. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Voor de 2de helft kwam Zias , Johnny en Ricardo in de ploeg i.p.v. Frank , Berten en Glenn. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sport na ongeveer 10 min spelen in de 2de helft. Een doosteekpass naar Robbe werd door de scheidsrechter afgefloten voor buitenspel. Dit was echter niet correct omdat Oliver buitenspel stond ( maar niet deel nam aan het spel ) en Robbe geen buitenspel stond. Spijtige zaak want Robbe scoorde wel uit deze actie. Maar geen 0-2 dus. De thuisploeg werd bitsiger en bitsiger en de nr 10 die rood had gekregen kwam terug in de dug out staan en hitste de mannen en ons constant op. Even later kreeg Sport nog een vrije trap een meter of 3 buiten de grote rechthoek. Ricardo zette zich achter de bal maar het leer zoefde net naast het doel. De volgende kans was opnieuw voor Sport na een schot dat door de doelman werd gelost. In de rebound kon Robbe de bal net niet over de doelman stiften. Een kleine 20min voor tijd moest Seppe nog vervangen worden Wimmeke na een kwetsuur.  De thuisploeg zette daar weinig tegenover tot 10min voor tijd wanneer de scheidsrechter een handje hielp. Een speler van de thuisploeg blokte samen met Johnny de bal en liet zich dan vallen. De scheidrechter floot hier een onterechte strafschop voor ( dit gaf hij achteraf ook toe dat het heel licht was ). Hij durfde volgens ons niet anders omdat hij schrik kreeg dat het anders uit de hand ging lopen. De strafschop werd feilloos omgezet en 1-1. Sport ging terug op zoek naar een voorsprong. Mats ging op links de flank af en werd op een smerige manier van het veld gestampt ( 2 voeten vooruit op volle snelheid ) . Wim ging naar de persoon in kwestie en ging borst aan borst staan met de beruchte speler. Deze liet zich vallen en deed oh hij stevig geraakt was. Wat daarop volgde van de thuisploeg had niets meer met voetbal te maken. Een speler kwam van ver aangelopen en met een vliegende kniestoot wou hij Wimmeke omver stampen. Gelukkig kon Wim de man ( zot ) ontwijken. De nr 10 stormde opnieuw het veld op en begon te slagen ne te duwen. Heel het spel zat op de wagen en wij verlieten verstandelijk het veld zonder terug te vechten. De nr 10 gooide dan een drinken bus snoeihard naar onze dug out waar een meisje van 14 jaar in zat en een gekwetste speler. Het meisje kreeg zoveel schrik van de speler van Atlas dat ze begon te wenen. Gelukkig heb ikzelf dit niet gezien anders zou deze speler nooit meer op een voetbalveld gestaan hebben denk ik ( het ging namelijk over mijn dochter ). Het meisje werd gelukkig getroost door verschillende spelers van Sport. Waarvoor dank. De scheidsrechter zag ook dat dit niet meer door de beugel kon. Hij wilde de wedstrijd stop zetten maar wij waren hem voor door niet meer te spelen. De spelers van Sport ( waaronder veel jonge gasten ) zagen verder spelen niet meer zitten ook al was het dan tegen 8 man want ondertussen hadden al 3 spelers van Atlas rood gekregen.  Als hier nu niets aan gedaan word vanwege het bestuur weet ik het ook niet meer. Wij spelen al zeker niet meer tegen deze stelletje zotten. Zelfs Nordin ( coach van de Atlas ) zei achteraf dat hun nr 10 wat zot was in zijn hoofd. Stel dan deze speler toch niet meer op !!!! In de whats -up groep van 2de afdeling zijn er al verschillende ploegen ( waaronder Harlem , Beuckie enz… ) die er ook niet meer tegen willen spelen en desnoods forfait geven. Als het zo ver moet komen denk ik er het mijne over .